Harmala / Syrian rue

12,0055,00

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Harmala / Syrian rue

Peganum Harmala, dat ook bekend staat als Serian Rue of Syrische wijnruit, is een populaire MAO-remmer. Het wordt vaak gebruikt in Ayahuasca analogen, omdat het geconcentreerder is en makkelijker te bereiden dan de traditioneel toegepaste Banisteropsis caapi. Het is ook veel goedkoper en genereert geen braakneigingen (hoewel lichte misselijkheid wel mogelijk is).

Deze zaden kunnen ook gebruikt worden om je eigen Peganum Harmala planten te kweken.

Gebruik
Volgens de farmacoloog Jonathan Ott bevat 2 tot 3 gram voldoende harmine en harmaline om gedurende zes uur MAO activiteit te blokkeren.

Maal de zaden fijn en doe ze in circa 200 ml water en een of twee eetlepels citroensap. Laat de fijngemalen zaden 15 tot 30 minuten pruttelen op het laagste vuurtje op je fornuis en giet de vloeistof af, welke dan klaar is voor inname.

Cultivatie
Peganum harmala is gemakkelijk op te kweken vanuit zaad. Zaai de zaden eind lente (binnenshuis) dun in een zanderig aardemengsel en wees zuinig met de bewatering. Zet op een zonnige plek bij een minimum temperatuur van 20 °C. Eenmaal volgroeid (en verplaatst naar buiten) verdraagt de plant droogte en vorst, de bladeren sterven dan af en de wortels raken in een winterslaap. Bij het krieken van de volgende lente ontwaakt de plant weer.

Waarschuwing
Peganum harmala bevat een hoge concentratie MAO-remmende stoffen. Dit betekent dat het zeer gevaarlijk kan zijn wanneer je het combineert met bepaalde etenswaren of psychoactieve stoffen die normaliter niet schadelijk zijn. Vermijd voedingswaren die tyramine bevatten en combineer niet met SSRI’s (voorgeschreven of recreatief) en vergelijkbare medicijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Harmala / Syrian rue” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*