Beschrijving

Lucid Dreaming: Gateway to the Inner Self is alleen in het Engels verkrijgbaar.

Tijdens een lucide droom – volkomen bewust en in staat om de interactie aan te gaan met droomfiguren, objecten en settings – ondervond droomexpert Robert Waggoner iets onverwachts. Hij kon bewust communiceren met de droomobservant; de zogenaamde Inner Self.

In eerste instantie leek dit schokkend, zo niet onmogelijk, want de psychologie verwijst naar zulke innerlijke aspecten met vage termen (de Subliminal Self, the Center, the Internal Self-helper ) en veel theorie. Waggoner kwam echter tot de ontdekking dat interactie met deze theoretische Inner Self niet alleen mogelijk was, maar bovendien bijzonder inspirerend. Hij concludeerde dat men in de droomstaat zowel een platform als psychologisch gereedschap heeft waarmee dromen begrepen kunnen worden en men meer kan leren over de eigen geest.

Waggoner onderscheid 5 fases van lucide dromen en begeleidt lezers door alle fases heen, met advies voor diegene die nog nooit een lucide droom hebben ervaren en suggestie voor de meer ervaren dromers om hun luciditeit naar een hoger niveau te tillen.