Algemene informatie microdoseren

Micro doseren is het consumeren van zeer lage hoeveelheden psychedelica. Het micro doseren is de afgelopen jaren erg populair geworden.

Studies tonen aan dat een gematigde doses psychedelica ervoor zorgt dat de hersengolven meer verschuiven in de richting van alfa-oscillaties, wat ook te zien is in de overgang naar een “flow state”. Met “flow state” bedoelen we hier een bewustzijnsstaat waarbij je een flow ervaart wanneer je op je best functioneert, volledig in overeenstemming met je omgeving en je activiteit.

Psychedelica imiteren de neurotransmitter serotonine als ze de hersenen binnenkomen – en we weten dat serotonine in hogere niveaus wordt aangetroffen in de “flow states”. Op dezelfde manier verhogen psychedelica de niveaus van dopamine in de hersenen, een andere neurotransmitter die wordt gevonden in hogere niveaus in “flow states”. Psychedelica hebben het vermogen om onze hersenen in staat te stellen unieke verbindingen te maken tussen gebieden die normaal gesproken niet communiceren. Dit is cruciaal voor het toestaan van “flow states”.

Aangezien we weten dat gematigde doses psychedelica vergelijkbare effecten kunnen veroorzaken als een “flow state” in de hersenen, lijkt het waarschijnlijk dat een regelmatig microdoseringsschema ons bewustzijn zal beginnen te verschuiven in de richting van de flow.

Veel mensen nemen een microdosis om DEPRESSIE, ANGST, ADHD,ADD, PTTS, of VERSLAVING te behandelen, met vaak opmerkelijke resultaten.

microdeseren - magic truffels

Verkrijgbaar per 1, 3 of 5 doosjes van 6x 1 gram

Effecten

Idealiter zal een microdosis geen substantiële verandering in stemming, aanleg of mentaliteit veroorzaken. In zeer lage hoeveelheden zijn de effecten subtiel, maar kunnen ze een merkbare invloed kunnen hebben op je leven. De volgende effecten worden vaak gerapporteerd bij het micro doseren:

positief

 • een hoger niveau van creativiteit
 • meer energie
 • meer focus
 • betere relationele vaardigheden
 • verhogen van een spirituele bewustzijn
 • verbeteren zintuigelijk vermogen

negatief

 • Emotionele turbulentie of angst (Psilocybine heeft de neiging om uw huidige stemming te versterken)
 • Tolerantie (alleen bij dagelijks gebruik)

Gebruik

Meestal integreren individuen een zeer lage doses in hun wekelijkse routine.

Psychedelica zoals psilocybine kunnen tolerantie teweegbrengen (zelfs met microdoseringen), daarom wordt het afgeraden om dagelijks te micro doseren.

Dr. James Fadiman, de auteur van de Psychedelic Explorer’s Guide, raadt aan om eens in de drie dagen een microdosis te nemen.

Volgens onderstaand schema:
Dag 1: Neem een microdosis
Dag 2 Geen microdosis (integratie dag)
Dag 3 Geen micro dosis (normale dag)
Dag 4: Neem een microdosis

Observeer de effecten gedurende dit proces door elke dag aantekeningen te maken in een dagboek. Wees waakzaam bij het observeren van de effecten van microdosering op de twee dagen tussen de microdoseringen. Veel mensen nemen de dag na de microdosis een verhoogd gevoel van flow, creativiteit en energie waar, evenals de dag waarop de microdosering werd genomen.

Dosering

Psilocybine Truffels hebben exact dezelfde chemische samenstelling als Psilocybine Paddestoelen, met identieke actieve bestanddelen – psilocybine, psilocine en baeocystine.

Voor het bepalen van gestandaardiseerde potenties voor sclerotia kan stellen dat:
1g verse Truffels tussen 0,75 en 1,75mg psilocybine bevat, waarbij 0,25mg/g psilocybine wordt toegevoegd voor elk hoger getal op de potentieschaal.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ieder individu een eigen “sweet spot” heeft, waarbij de micro dosering optimaal werkt. Zo kan de een al bij 0,5 gram verse truffels= +-0,35 mg- 0,65 mg psilocybine een optimaal effect bereiken, terwijl de ander 2 gram verse truffels= +-1,55 mg- 3,50mg psilocybine nodig heeft.
Het wordt aangeraden om de eerste keer te micro doseren op een dag vrij van werk en sociale verplichtingen. Dit geeft de mogelijkheid om te observeren, eventuele ongewone effecten op te merken en te bepalen welke dosering het beste resultaat geeft.

Herbal Spirit heeft verschillende soorten verse magic truffels, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Nieuw product

Micro doseerverpakkingen van magic truffels
De nieuwe vers verpakkingen van magic truffels voor micro doseren dragen bij aan het gebruikers gemak, doordat ze per gram vacuüm geseald zijn. Hierdoor is het niet meer nodig om de truffels zelf te drogen, grinden en te capsuleren. Je kunt ze eenvoudig in de koeling bewaren.

Waarschuwingen

 • Niet gebruiken onder de 18 jaar
 • Niet gebruiken in combinatie met alcohol en/ of drugs.
 • Wordt afgeraden om te gebruiken in combinatie met medicatie en andere MAO remmers.
 • Niet gebruiken tijdens zwangerschap en/ of het geven van borstvoeding.