Wat zijn magic truffels?

De juiste benaming voor “magic truffels” is sclerotia en ze behoren tot dezelfde soort schimmel als de “magic mushrooms”. De magic mushroom groeit boven de grond als een vruchtlichaam. Het ondergrondse deel, het mycelium (schimmelnetwerk), haalt voedingsstoffen uit de grond en hier zie je de sclerotia als mycelium verdikkingen verschijnen. In de eerste plaats dienen ze als opslag voor voedingsstoffen, wanneer de schimmel weinig voeding kan vinden. In gunstige omstandigheden kan de sclerotia uitgroeien tot paddestoelen boven de grond. De “magic mushroom” en de “magic truffels” zijn sterk aan elkaar verwant en bevatten beiden psilocybine, psicoline en baeocystine/ norbaeocystine, waarbij de psychoactieve stof psilocybine de stof is die ons het meest interesseert.

Psilocybine

Het hoofdbestanddeel psilocybine in de magic truffels behoort tot de tryptamines en is hierom sterk verwant aan LSD en DMT. Psilocybine wordt in ons lichaam omgezet in psilocine en heeft een wisselwerking met de neurotransmitter serotonine. Serotonine heeft invloed op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Psilocybine is niet verslavend alhoewel er wel tolerantie kan optreden.

microdoseren - magic truffels

Magic Truffels kopen – Wij verkopen de volgende soorten

De geschiedenis van Magic Mushrooms & Magic Truffels

Psilocibyne in de Magische paddestoelen worden al minstens 10.000 jaar door inheemse volkeren over de hele wereld gebruikt voor genezing, gebed en visionaire gaven. Het heilig ritueel gebruik is terug te vinden in 6000 jaar oude rotstekeningen in Spanje, 7000 tot 9000 jaar oude grotschilderingen in Algerije, en beeltenissen, motieven en beelden uit Midden-Amerika.
In de jaren ’60 werden psilocybine paddestoelen gepopulariseerd als een recreatieve drug, nadat R. G Wasson, naar Mexico reisde met een fotograaf om de Mazateekse curandera (medicijnvrouw) María Sabina te ontmoeten. Zij werden de eerste “westerse” mannen in de geregistreerde geschiedenis, die de magische paddenstoelen aten. Na een publicatie in een bekend tijdschrift over hun ervaring met de magische paddenstoelen, ging de informatie viraal en nam het recreatieve gebruik in de westerse samenleving toe.

De set en setting

Met de “set” wordt de mindset en lichamelijke conditie bedoeld. Het is van belang om een psychedelische reis aan te vangen in een gezonde mentale en lichamelijke conditie. Hier is het tevens van belang om een juiste intentie te hebben.
Met de setting worden de omstandigheden en de omgeving bedoeld. Het wordt aangeraden om een reis te maken op een plek waar je je veilig voelt, met mensen die je vertrouwt.

De trip

Ongeveer 30 minuten na inname worden de effecten waarneembaar. Alhoewel geen trip is hetzelfde is ervaren de meeste gebruikers levendige visuele effecten en een overweldigende sensatie van eenheid. Tijd en ruimte krijgen een nieuwe betekenis en velen beschrijven het als een mystieke ervaring. De effecten houden gemiddeld vier tot zes uur aan. Aan het einde van de reis heb je wijsheid, openbaring en inzichten ontvangen. Deze blijven bij je en zijn er voor jou om te integreren.

De bad Trip

Wanneer je in de juiste set en setting en met respect een reis aangaat, kun je vanuit een sjamanistisch oogpunt geen een bad trip krijgen. Bij het gebruik van magic truffels in een spirituele context er is sprake van zuivering van de ziel, emotionele bevrijding, genezing, confrontatie met je eigen schaduwkanten (het ego) en transformatie.

Mochten de effecten te heftig zijn dan zou je gebruik kunnen maken van “de trip stopper”. Deze bevat 2 dextro tabletten en 4 valeriaan capsules. Valeriaan helpt te ontspannen, terwijl de dextrose helpt bij het neutraliseren van de effecten. Voor zowel beginners als gevorderden kan “de trip stopper” helpen om de heftige effecten te minimaliseren. Binnen 20 – 30 minuten wordt de reis minder intens en als je weet dat je de reis kunt stoppen, kun je meer genieten van je ervaring.

Wetenschappelijk onderzoek naar magic truffels

De aard van de psychedelische ervaring is nog steeds grotendeels een raadsel. Wetenschappers hebben echter wel ontdekt dat, na de consumptie van psilocibine houdende paddenstoelen/ truffels, verschillende gebieden van de hersenen beginnen te communiceren met elkaar, die dat normaal gesproken niet doen. Er zou dus kunnen worden gesuggereerd dat deze hyper-connectiviteit van de hersenen en de creatie van nieuwe verbindingen, verantwoordelijk zijn voor de sensaties van verlichting en introspectie. De wetenschap is begonnen diverse onderzoeken naar de positieve kant van psilocibine/ psilocine en andere hallucinogenen in de hoop in de toekomst psychologische aandoeningen te kunnen behandelen, zoals depressie en PTSS. Tevens worden er interessante resultaten behaald bij mensen met clusterhoofdpijn.

Meer informatie hierover is te vinden via Maps en Stichting Open

Soorten Magic Truffels

Na jarenlange ervaring en het luisteren naar de feedback van klanten heeft Herbal Spirit een selectie gemaakt van de beste beoordeelde magic truffels:

  • Mexicana
  • Utopia
  • Psilocybe Hollandia
  • High Hawaiian
  • Micro doseer verpakking

Klik hier om Magic Truffels te bestellen in onze webshop

Waarschuwingen

  • Niet gebruiken onder de 18 jaar
  • Niet gebruiken in combinatie met alcohol en/ of drugs. Magic Truffels en alcohol gaan niet goed samen en cannabis kan de effecten versterken.
  • Psilocybine is een krachtige serotonine agonist. Hierom wordt het afgeraden om magic truffels of magic mushrooms te gebruiken in combinatie met medicatie, die een wisselwerking heeft met het serotoninesysteem, zoals de meeste antidepressiva.
  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap en/ of het geven van borstvoeding.