Ceremoniële cacao 450 gram 1 kilo

28,9553,00

De cacaobonen die worden gebruikt om deze RAW 100% Cacao Pasta maken, zijn afkomstig van een endemische en unieke soort in de wereld. Het werken met deze cacao soort gaat terug tot pre-columbiaanse tijden. Het groeit in de diepten van de boliviaanse amazon zonder invloed van de mensheid. Het is daarom een ​​wilde cacao die volgens hoge kwaliteitsnormen is verwerkt uit de collectie die door de lokale bevolking is gemaakt tot de Raw Cacao Pasta.

Details: gecertificeerd als wild en biologisch product (ID-BIO-140) ⊹ Wilde, biologische Beniano Cacao-bonen uit het Amazonewoud ⊹ Hand verzameld, gefermenteerd en zongedroogd door inheemse mensen in de jungle ⊹ Zacht en romig van textuur ⊹ De wildernis fruitige smaken van het bos zijn aanwezig in de lange nasmaak ⊹ Ruwe kwaliteit – ongeroosterd ⊹ Glutenvrij, veganistisch

Aanbevolen dagelijks gebruik: ideaal voor het vernieuwen van cacao-shakes, chocolaatjes drinken, bakken en smoothies. ⊹ Deze cacaomassa is geschikt voor ceremoniële doeleinden.

Productspecificaties

Gemeenschappelijke naam:
Wilde cacao

Wetenschappelijke naam:
Theobroma cacao

Eco-regio:
Amazone

Oorsprong:
Baures, Beni, Bolivia
“Cacao Beniano”

Teelttype:
Wilde collectie, uitgekozen, zongedroogd en van nature gefermenteerd.

certificering:
Biologisch product door CERES (EU / NOP)

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Ceremoniële cacao Bolivia kopen?

Cacao, kent een lange geschiedenis van traditioneel en ceremonieel gebruik in Zuid-Amerika. De oude Maya en Azteekse beschavingen vereerden cacao als een heilige plant en gebruikten het in religieuze ceremonies en als betaalmiddel. Men geloofde ook dat cacaobonen geneeskrachtige eigenschappen hadden en werden gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen.

Tegenwoordig wordt cacao nog steeds gebruikt in de traditionele Zuid-Amerikaanse geneeskunde, en de voordelen ervan voor de gezondheid zijn uitgebreid bestudeerd door wetenschappers. Cacao is een rijke bron van antioxidanten, verbindingen die het lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van cacao kan helpen de bloeddruk te verlagen, de bloedtoevoer naar het hart te verbeteren en het risico op hartziekten te verminderen.

Cacao bevat ook veel flavonoïden, een type antioxidant waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de hersenfunctie kan helpen verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van cacao het geheugen, de aandacht en de stemming kan verbeteren.

Naast het gehalte aan antioxidanten en flavonoïden is cacao ook een goede bron van magnesium, ijzer en zink. Magnesium is belangrijk voor het behoud van gezonde botten en spieren, terwijl ijzer en zink essentieel zijn voor de aanmaak van rode bloedcellen en een gezond immuunsysteem.

Deze pure cacao uit Bolivia is uitermate geschikt voor cacao ceremonies,

Extra informatie

Gewicht N/B
Gewicht (kg)

0.45, 1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ceremoniële cacao 450 gram 1 kilo” te beoordelen
Go to Top