Beschrijving

Productinformatie

African dream root (Silene capensis) hoort thuis in de groene riviervalleien van de oostelijke kaapprovincie van Zuid-Afrika. Deze bijzondere bloeiende plantsoort wordt door de Xhosavereerders als een heilige soort beschouwd die opmerkelijk levendige en voorspellende dromen kan opwekken.

Xhosasjamanen zien de soort als een type Ubulawu oftewel de geneeskrachtige wortel die zij Undlela Ziimhlophe noemen, letterlijk betekent dit “witte paden” of “witte wegen”.

AFRICAN DREAM ROOT – EFFECTEN

Silene capensis is droomopwekkend, deze eigenschap wordt veroorzaakt door triterpenoïde saponines in de wortels. Relatief kleine hoeveelheden wortel (250 mg) zijn actief, zo is door gebruikers aangegeven. De plant veroorzaakt nauwelijks geestverruiming wanneer je wakker bent, terwijl de effecten in droomtoestand erg aanwezig en bijzonder kunnen zijn.

SILENE CAPENSIS – GEBRUIK

Methode 1) Een halve theelepel mengen met een halve kop water. Dit moet ’s ochtends vroeg gedronken worden, op een lege maag. Wanneer je honger begint te krijgen kun je ontbijt nemen.

Methode 2) Een volle eetlepel mengen met een halve liter water, mixen totdat er schuim opkomt. Zuig dit op totdat je een opgeblazen gevoel van het schuim krijgt, en ga dan naar bed.

African dream root moet op een lege maag ingenomen worden, wanneer je daarna honger krijgt kun je iets eten. Zo hebben de alkaloïden de tijd om door je systeem heen te reizen. De effecten zullen in de avond verschijnen. De alkaloïden gaan vrij langzaam door de bloedbaan, en zullen daarom niet in de ontlasting terecht komen gedurende de dag. Neem, voordat je gaat slapen een vraag in je hoofd die je ‘beantwoord’ zou willen hebben. Mogelijk gebeurt dit in je dromen, die uitzonderlijk kleurrijk zullen zijn. Na het wakker worden zul je ze nog herinneren.

Uit voorzorg:
Gebruik alleen de aanbevolen hoeveelheid; grotere hoeveelheden hebben een lichaamszuiverende werking. Verder zijn er geen ongevallen of schadelijke bijwerkingen bekend, enkel overgeven en het legen van de maaginhoud. Kleine doseringen zullen effect hebben op zelfs de meest ongevoelige persoon, dus het is niet nodig een grote hoeveelheid in te nemen. Wel geldt dat iemand die ‘clean’ is, dus zonder andere alkaloïden in het lichaam, sterker reageert op de actieve stof. Wanneer je enkele dagen achter elkaar iets inneemt verzamelen de alkaloïden zich in het lichaam.