Cacao 100% pure Guatemala Alta Verapaz 450 gram

Cacao 100% pure Guatemala Alta Verapaz 450 gram

36,00

Uitverkocht

100% pure Kakaw
Biologisch geteeld in Alta Verapaz, Guatemala

Uitverkocht

Beschrijving

100% cacao uit Guatamala kopen?

Deze cacao wordt verbouwd in het biologische voedselbos van Finca El Porvenir. De Maya’s hebben een lange geschiedenis van cacaoverwerking, die nog steeds voortduurt. Op de boerderij groeit van nature de schaarse criollo variëteit.

De cacao ondergaat een zorgvuldige handmatige selectie en traditionele verwerkingsmethoden die al generaties lang worden doorgegeven, bedoeld voor cacaodranken van hoge kwaliteit. De verwerking is minimaal, zodat alle voedende en energetische bestanddelen behouden blijven, wat resulteert in eersteklas ceremoniële cacao. Hij wordt met liefde, aandacht en intentie verwerkt tot cacaodranken met een krachtige geest en impact.

De uitzonderlijke criollo cacaosoort wordt op natuurlijke wijze uit zaad geteeld op de boerderij. De witte cacaozaden worden zorgvuldig geselecteerd, ontkiemd en tussen andere bomen geplant wanneer ze weerbaar genoeg zijn. Een combinatie van enten en natuurlijke zaadteelt van cacao bevordert de natuurlijke diversiteit. Deze cacao is een natuurlijke fusie van criollo en andere variëteiten. Zijn smaak is milder, met een robuuster effect, waardoor hij ideaal is voor zuivere dranken.

De biologische agrobosbouwmethoden op de boerderij zorgen voor een gezonde, natuurlijke omgeving waar de natuur goed gedijt. De veelheid aan flora en fauna creëert een prachtige ruimte en een voorbeeld van hoe voedsel kan worden geteeld.

Biologisch geteeld in Alta Verapaz, Guatemala.
Smaakkenmerken: Rijke en zachte smaak met een warme, nootachtige geur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cacao 100% pure Guatemala Alta Verapaz 450 gram” te beoordelen
Go to Top